Меню сайта
Главная » 2008 » Октябрь » 20 » 12. Контроль за дотриманням Правил та відповідальність за їх порушення
12. Контроль за дотриманням Правил та відповідальність за їх порушення
00:28
12.1. Контроль за додержанням цих Правил здійснює Комунальне підприємство «Бюро естетики міського середовища», а також інші органи відповідно до законодавства.
12.2. У разі порушення порядку розповсюдження та розміщення реклами уповноважена особа органу, який здійснює контроль за додержанням цих Правил, звертається до розповсюджувача зовнішньої реклами з вимогою про усунення порушень у визначений строк.
У разі невиконання цієї вимоги орган, який здійснює контроль, подає інформацію спеціально уповноваженому органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
12.3. Розповсюджувач зовнішньої реклами, винний у порушенні цих Правил, несе відповідальність згідно із чинним законодавством.

13. Порядок демонтажу спеціальних конструкцій, призначених для розміщення реклами
13.1. Демонтажу згідно з цими Правилами підлягають:
а) спеціальні конструкції, власника яких встановити неможливо;
б) самовільно розміщені спеціальні конструкції (у разі відсутності дозволу);
в) спеціальні конструкції, термін дії дозволу на розміщення яких закінчився;
г) спеціальні конструкції, що створюють у разі їх неналежної експлуатації загрозу життю або здоров’ю людей та (або) заподіянню шкоди майну третіх осіб;
д) спеціальні конструкції, дозвіл яких скасовується до закінчення строку дії розміщення згідно з пунктами 7.3, 8.1 Правил.
13.2. У випадках, встановлених підпунктами б), в), г), демонтаж спеціальних конструкцій повинен бути проведений розповсюджувачем зовнішньої реклами самостійно за власний рахунок та власними силами у термін, вказаний у попередженні Робочого органу згідно з додатком 6.
13.3. Попередження про усунення порушень порядку розміщення зовнішньої реклами направляються Робочим органом розповсюджувачам зовнішньої реклами в письмовій формі поштою або вручаються уповноваженим представникам розповсюджувачів зовнішньої реклами особисто, під підпис. Копії попереджень надсилаються в адміністрації районів міста для здійснення контролю за виконанням попереджень.
13.4. Якщо розповсюджувачем у зазначений у попередженні термін були усунені порушення Правил розміщення зовнішньої реклами у місті Миколаєві, про що останній повідомив у письмовій формі Робочий орган, то демонтаж спеціальних конструкцій не проводиться.
  13.5. У разі неможливості встановлення власника спеціальної конструкції чи невиконання у зазначений термін вимог попередження Робочого органу про усунення порушень Правил розміщення зовнішньої реклами, Робочий орган готує висновки заступнику міського голови щодо факту встановлених порушень та надає пропозиції до проекту відповідного рішення виконкому міської ради, яким визначається перелік спеціальних конструкцій, що підлягають демонтажу із зазначенням місця розташуван-ня спеціальних конструкцій, терміну проведення демонтажу та виконавця демонтажу. Виконкомом міської ради на черговому засіданні розглядається та приймається відповідне рішення про демонтаж спеціальних конструкцій.
  13.6. На підставі рішення виконкому міської ради зазначені міські служби, організації та установи проводять демонтаж спеціальних конструкцій. Робочий орган направляє повідомлення про проведення демонтажу власнику спеціальної конструкції у письмовій формі. Демонтаж спеціальної конструкції здійснюється без направлення повідомлення, якщо власник спеціальної конструкції або його адреса невідомі.
  У разі необхідності під час проведення демонтажу можуть бути присутні: власник спеціальної конструкції, представник Робочого органу, представники державних органів, міських служб та організацій (адміністрації районів виконкому міської ради, КП ММР “Миколаївелектротранс”, відділ ДАІ УМВС України в Миколаївській області, КП «Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва», ВАТ ЕК «Миколаївобленерго», ММУ УМВС України в Миколаївській області тощо).  
  Про проведений демонтаж складається та підписується особами, що були присутні при його проведенні, акт проведення демонтажу спеціальних конструкцій за формою згідно з додатком 7. Акт проведення демонтажу спеціальних конструкцій складається у 3-х примірниках, один з яких направляється Робочому органу, другий передається власнику спеціальної конструкції, третій - міській службі, організації та установі, яка проводила демонтаж спеціальної конструкції.
  13.7. Демонтаж спеціальних конструкцій згідно з цими Правилами може здійснюватися без рішення виконкому міської ради та направлення повідомлення рекламорозповсюджувачу у випадках, коли експлуатація самовільно розміщеної спеціальної конструкції створює аварійну ситуацію, загрожує життю і здоров’ю людей, може заподіяти шкоду майну третіх осіб на підставі акта огляду технічного стану спеціальної конструкції за формою згідно з додатком 8. Акт огляду технічного стану спеціальної конструкції складається Робочим органом у присутності представника адміністрації району виконкому міської ради та інспекції Держархбудконтролю та підписується всіма присутніми особами. Акт надається заступнику міського голови для надання ним доручення міській службі, організації та установі по здійсненню робіт по демонтажу спеціальної конструкції.
  13.8. Власник спеціальних конструкцій має право на повернення демонтованих спеціальних конструкцій після звернення до міської служби, організацій та установи, що проводила демонтаж, на підставі таких документів:
  а) заяви на ім’я директора чи уповноваженої особи про повернення спеціальних конструкцій;
  б) документа, що підтверджує майнове право на конкретну демонтовану спеціальну конструкцію;
  в) документа , що підтверджує оплату вимушених витрат організації або комунальної служби, що проводила демонтаж, пов’язаних з демонтажем спеціальних конструкцій та їх зберіганням;
  г) документа, що підтверджує право особи на одержання демонтованих спеціальних конструкцій.
  13.9. У разі необхідності спірні питання вирішуються в судовому порядку.  


Просмотров: 2735 | Добавил: bjuro-estetiki | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 IcevyDync  
0
Как обычно мега обьёмная статья и как всегда дочитал

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024